Kiteellä palvelumuotoilua ryhmäsparrauksen merkeissä

Kiteen kolmiosainen palvelumuotoiluvalmennus saatiin tiistaina siihen vaiheeseen, että yritykset alkavat viedä ideoitaan käytäntöön. Valmennukset alkoivat lokakuussa, jolloin selvennettiin palveluiden nykytilaa ja yritettiin yhdistää asiakkaan arvoja ja tarpeita yrityksen tarjontaan. Marraskuussa tallusteltiin palvelupolkua pitkin ideointikeinoihin.

Lue loppuun

Heinävedellä kuultiin, että kulutuserot johtuvat useammin ikäluokasta kuin iästä

”Meidän asiakkaamme ovat pääosin yli 50-vuotiaita, joten tämä aihe koskettaa meitä. Haluaisin herätellä ajatuksia, mitä heidän kanssaan voisimme tehdä.” Tällainen viesti kuultiin keskiviikkona Heinävedellä esittelykierroksen yhteydessä monesta suusta, kun kolmisenkymmentä yritysten päättäjää oli saapunut kuulemaan yli 50-vuotiaiden kuluttajien mahdollisuuksista.

Teknologiasta ja iäkääntymisestä keskusteltaessa yrittäjä Pentti Turunen kertoi havainneensa ikääntyneiden ihmisten olevan joskus hyvinkin taitavia tabletin käyttäjiä.
Lue loppuun

Menestyvä yritys huomioi asiakaskunnan ikääntymisen – jo pienet muutokset ovat mahdollisuuksia


Yhä useampi pohjoiskarjalaisen yrityksen asiakas on yli 50-vuotias. Myös eläkeikäisten osuus asiakaskunnasta kasvaa nopeasti. Tämä on hyvä uutinen; Suomi on onnistunut väestön eliniän pidentämisessä. Suomalaiset paitsi elävät niin myös pysyvät aktiivisina aiempaa pidempään – ja käyttävät yhä enemmän yritysten palveluja.

Lue loppuun

Podcast: ”Nykyinen markkinointiviestintä ei tavoita aktiivisia yli 50-vuotiaita”

Karelian tuoreessa podcast-jaksossa käydään läpi Silver Economyn teemaa. Silver Economy -hankkeen Risto Salminen ja Tanja Rimpilä keskustelevat kuluttajakäyttäytymisen muutoksesta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Podcastin vieraana kuullaan Joensuussa sijaitsevan terveysliikuntakeskus Kuntokikan yrittäjää, Kikka Heinosta.

Lue loppuun

Heinävesi mukaan Silver Economyn toimintaan – heti talvella neljä tilaisuutta

Silver Economy -valmennukset ja koulutustilaisuudet leviävät tammikuussa Heinävedelle. Vuoden päästä Pohjois-Karjalan maakuntaan liittyvässä kunnassa on halua kehittää etenkin matkailun ja muiden palvelualojen liiketoimintaa, minkä vuoksi Silver Economy -hanke järjestää vuoden 2020 aikana lukuisia tilaisuuksia Heinäveden seudun toimijoille yhdessä Heinäveden kunnan kanssa.

Lue loppuun

Tule mukaan ikäystävällisten yritysten valmennukseen!

Useat yritykset ovat onnistuneet parantamaan liiketoimintaansa huomioimalla paremmin ikääntyneiden asiakkaiden tarpeet. Voisiko ikäystävällisyys tuoda sinunkin yrityksellesi uusia asiakkaita, parantaa asiakastyytyväisyyttä sekä lisätä liikevaihtoa? Valmennuksissa työstät oman yrityksesi ikäystävällisyyttä eteenpäin konkreettisten tehtävien kautta.

Lue loppuun

Jo palvelumuotoilun perustyökaluilla syntyy arvokkaita oivalluksia

Palvelupolku kuulostaa sanana yksinkertaiselta. Palvelu ja polku. Kun nämä kaksi asiaa yhdistetään, saadaan helppo ja tehokas liiketoiminnan kehittämisen työkalu, joka kuvaa asiakkaan kokemuksia ja toimimista ennen palvelu, sen käytön aikana ja sen jälkeen.

Mari Karjalainen (vas.) ja Jaana Valkila keskustelivat Piia Innasen kanssa teatterivieraan kokemasta palvelupolusta.
Lue loppuun

”Kolmannen iän yliopistot” pitävät seniorit aktiivisina

Suomessa lähes kuka tahansa voi opiskella avoimessa yliopistossa tai kansalaisopistossa. Muualla maailmassa ovat tulleet tutuksi Suomessa harvinaisemmat ”kolmannen iän yliopistot”, jotka tunnetaan monessa paikkaa nimellä Third Age University. Niissä opitaan ja harrastetaan, ja osallistujat ovat yleensä yli 50-vuotiaita ja usein eläkeiän ylittäneitä aktiivisia kansalaisia.

Lue loppuun